באחד ממעגלי החברים שלנו אנחנו מציינים השנה 20 שנות חברות. זה קטע כזה שתמיד אמרנו שבשנה ה-20 נעשה אירוע גדול, במהלך השנים זה הפך לאישיו רציני בחבר'ה והנה זה הגיע.
שני זוגות החברים שלקחו על עצמם לארגן את האירוע חילקו ביניהם את העבודה כך שזוג אחד אחראי על מקום המפגש והזוג השני על הפעילות.
יש לנו בקבוצה חברים עם ילדים ויש חברים בלי ילדים, או עם ילדים גדולים שכבר לא באים איתם.
אלה שהיו אחראים על הפעילות התייעצו עם כמה זוגות עם ילדים בכל מיני גילאים ובנו יחד תכנית שתתאים לכולם.
במקביל, מי שהיה אחראי על המיקום שלח, לאחר חיפושים רבים, הצעה למקום המתאים ביותר לדעתו – חורשה קסומה עם שולחנות פיקניק ונחל קטן (כן, יש כמה מקומות כאלה בארץ..).
קמו כמה משפחות עם ילדים קטנים והתרעמו – למה מקום ליד נחל? זה מאד מסוכן, באים עם ילדים קטנים ובמקום להיות עם כולם הם יצטרכו לשמור על הילדים. ובכלל – למה הוא מציג רק אפשרות אחת ולא כמה מקומות שאפשר לבחור ביניהם, כמו שאנחנו עושים תמיד?
הסבירו שבדקו כמה מקומות, ובכל מקום היו חסרונות ובאופן כללי – כשעושים קמפינג, מתבקש לעשות אותו ליד מים (מה שנכון).
מצד שני החברים בלי הילדים לא היו ממש מרוצים מהתכנית, כי היא כללה פעילויות שלא מדברות אליהם.
כמו כל קבוצת ווטסאפ טובה, הוחלט בסוף לפתוח טופס בגוגל ולבדוק כמה רוצים את המקום המוצע וכמה רוצים למצוא מקום אחר. וכן – מי מעוניין להשאיר את הפעילות כפי שהיא מוצעת ומי מתנגד.
בשבוע שעבר גיליתי להפתעתי שמאחורי הקלעים נפתחו קבוצות של מסחר בהחלטות – אתם תסכימו על המיקום ובתמורה אנחנו נסכים על הפעילות וההיפך.
רגע, מה? איך זה הגיוני? דבר ראשון – אנחנו בסך הכל חבורה של חברים טובים שרוצים לציין אבן דרך משמעותית (עבורנו) בקבוצה, אבל מעבר לזה – מה הקשר בין בחירת המיקום לבין הפעילות?
על מה אנחנו מצביעים? מה המטרה? ליהנות, לבלות יחד, להתמקם במקום נחמד? או להתנגח ולעשות דווקא? איך הפכנו את זה למשא ומתן?
קצת פספסנו את המטרה, לא?
מזמינה אותך לעקוב - אשלח לך אימייל בכל פעם שיעלה פוסט חדש.